GISportal
Jedeme i díky Vám

Jaká byla letošní GIVS 2014?

Minulý týden proběhla ve čtvrtek a pátek v sídle CAGI konference Geoinformace ve veřejné správě (GIVS), které do Prahy na Novotného lávku přilákala 130 účastníků, kteří si mohli vyslechnout 40 referátů ve 13 sekcích. Co přesně se na konferenci dělo nelze popsat, bližší představu dostane člověk při náhledu do programu, či sborníku. Naším cílem není popsat každý příspěvek a každou diskuzi z konference, proto přinášíme spíše osobní zhodnocení několika kladů konference a několika bodů, které by pořadatelé mohli vylepšit.

Proč na GIVS 2014 stálo za to přijet?

  • vyvážený program, ve kterém si snad každý našel alespoň jednu zajímavou sekci
  • možnost potkat se s pracovníky mimo svůj obor/sektor – tedy jak z komerční, tak i státní či akademické oblasti
  • některé zajímavé příspěvky, které ještě nikde nezazněly

Co by mohli organizátoři do příštího roku vylepšit?

  • timing (čti: tajming, tedy načasování, časové rozvržení, volba správného okamžiku), jinými slovy, začátek v 9:30 znamená například pro ostravské účastníky vyrážet z domu okolo páte hodiny ranní. Dalším nešvarem konference byl bohužel neustálý časový skluz, což je však při akcích této velikosti již zvykem. 
  • „atentát“ na open-source sekci, stejně jako v minulém roce (a také např. na GIS Ostrava) byla sekce open-source zařazena jako poslední behěm druhého dne konference, což v kombinaci s časovým zpožděním určitě ovlivnilo počet posluchačů na posledních přednáškách

Obecně lze však letošní GIVS hodnotit více než pozitivně a to nejen pro její rekordní velikost a množství zajímavých příspěvků. Zároveň si však organizátoři připravili nelehkou pozici na příští ročník, protože nikdo již nebude očekávat méně.

Share
Share