GISportal
Jedeme i díky Vám

4. české uživatelské fórum Copernicus

CENIA, česká informační agentura pro životní prostředí, si Vás dovoluje ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem dopravy pozvat na 4. české uživatelské fórum Copernicus. Konference proběhne ve dnech 12. – 13. května 2015 v prostorách Ministerstva dopravy v Praze.

Národní uživatelské konference Copernicus jsou v ČR pořádány od r. 2012 vždy na přelomu května a června jako pravidelná setkání uživatelů z oblasti Copernicus a dálkového průzkumu Země. Hlavním cílem konference je především informovat české uživatele o datech, službách a aplikacích dostupných v rámci evropského programu Copernicus, rozvíjení uživatelské komunity a podpora využívání družicových dat a dat Copernicus napříč všemi sektory (státní, výzkumná, akademická a soukromá sféra).

Letošním tématem jsou Družicová a UAV data pro životní prostředí. Můžete se tedy těšit na české i zahraniční prezentace zaměřené na multispektrální data blízká parametrům družice Sentinel 2, která by měla být v první polovině r. 2015 vypuštěna na oběžnou dráhu. Část prezentací bude věnována tématu UAV, tedy bezpilotním letounům jako alternativní platformy pro získávání dat pozorování Země. Další témata a organizační informace ke konferenci se dozvíte z konferenčního letáčku a na oficiálních webových stránkách konference.

Novinkou letošního ročníku je možnost přihlášení vlastní prezentace. Máte zajímavý projekt, který řeší některé z témat konference? Máte zkušenost s využíváním dat z družice Sentinel 1 nebo některé ze služeb Copernicus? Využívá Vaše organizace pro svou práci družicová data? Přihlaste si svůj příspěvek nebo poster do 7. dubna na copernicus@cenia.cz. Vstup na letošní ročník konference je po předchozí registraci zdarma.

Těšíme se na setkání s vámi!

Share
Share